پرستار به آلمان2022-05-06
پرستاری در آلمان مدارک مورد نیاز+ حقوق + هزینه 2025
برخورداری از حقوق مکفی، اقامت موقت یا دائم در آلمان، خدمات تامین اجتماعی و امکان همراه داشتن خانواده از جمله مزایای اشتغال بهعنوان پرستار در کشور آلمان است. با مطالعه مواردی که در این مقاله ذکر شد و در صورت نیاز با کمک گرفتن از یک مشاور یا وکیل باتجربه شرایط زندگی و کار در آلمان را میتوانید مهیا کنید. روش دیگر مهاجرت پرستاران به کشور آلمان بر اساس قوانین سال 2024 استفاده از کارت شانس آلمان است. دولت آلمان برای جذب ساده تر نیروهای کاری مورد نیاز خود در اواخر سال 2023 اقدام به تصویب قوانین جدیدی از جمله کارت شانس آلمان نمود. افزایش نیروی کار در رشته پرستاری در کشور آلمان باعث بهبود شرایط کاری پرستاران در آلمان نیز می شود. بسیاری از بیمارستانها و مراکز درمانی، علاوه بر جذب نیروی پرستار، برای ترغیب نیروی کار پرستار حقوق مناسب، کمکهزینه مسکن، بیمه سلامت و امکان شرکت در دورههای آموزشی رایگان را به پرستاران ارائه می دهند.
پس اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که مدرک پرستاریتان به تایید کشور آلمان نرسیده است، می توانید از طریق اوسبیلدونگ پرستاری اقدام کنید. داشتن پیشزمینه در حرفه پرستاری، داشتن حداقل مدرک B2 زبان آلمانی و اقدام در سنین کمتر از ۲۵ سال، از شرایط عمومی شرکت در دورههای آوسبیلدونگ پرستاری در آلمان است. میزان حقوق پرستاران در آلمان، یکی از مهمترین دغدغههای متقاضیان مهاجرت به این کشور، بهویژه متخصصان این حوزه است. حقوق پرستاران در آلمان از ماهیانه حداقل 1,340 یورو تا 4,620 یورو در ماه متغیر میباشد. در این قسمت، به بررسی عوامل موثر بر حقوق پرستاران در آلمان میپردازیم و میانگین حقوق این شغل را در ایالتها، بیمارستانها و بخشهای مختلف، بهطور جداگانه بررسی خواهیم کرد.
ارائه تاییدیه تمکن مالی، نشاندهنده توانایی شما برای پرداخت هزینههای سفر و زندگی در آلمان است. پرستاران شاغل در آلمان معمولاً میتوانند از حمایتهای مالی مانند تخفیفهای مالیاتی، بیمههای سلامت و کمکهای مالی بهرهمند شوند. به طور معمول، یک پرستار با حقوق پایه میتواند به راحتی زندگی خود را مدیریت کند و حتی پسانداز کند، به ویژه اگر در شهرهای متوسط باشد. این مدارک باید ترجمه رسمی به زبان آلمانی شده و به تایید و لگال سفارت آلمان برسند. در برخی موارد، مدارک اضافی مثل گواهی سوءپیشینه و گواهی تمکن مالی نیز ممکن است درخواست شود. آلمان به جهت رشد منفی جمعیت و توسعه اقتصادی، راحت ترین کشور برای مهاجرت پرستاران شناخته می شود.
داشتن Certificate ها می تواند در جلب نظر کارفرمایان موثر باشد و میزان موفقیت جهت دریافت ویزای کار آلمان برای پرستاران را افزایش دهد. در صورتی که دوره آموزش پرستاری را در خارج از آلمان به پایان نرسانده اید، می توانید کارآموزی پرستاری را در آلمان شروع کنید. دوره های کارآموزی 2 تا 3 ساله بوده و به عنوان پرستار در آلمان می توانید حقوق دریافت کنید. مبلغ دستمزد به کارفرما، منطقه مربوطه و موفقیت شما در مذاکره بستگی دارد. در حال حاضر کارآموزان پرستاری در سال اول ماهانه حدود 750 تا 800 یورو، در سال دوم حدود 800 تا 900 یورو و در سال سوم ماهانه 930 تا 1030 یورو حقوق دریافت می کنند.
برای استخدام در آلمان به عنوان پرستار لازم است پرستاران علاوه بر داشتن مدارک معتبر، مراحل تعیین مدارک خود را نیز طی کنند. روش تعیین معادلسازی مدارک برای مهاجرت پرستاران به کشور آلمان برای ایرانیان می تواند بر اساس روش ورود پرستاران به این کشور متفاوت باشد. آلمان یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران به آلمان و استخدام پرستار در آلمان است و درصد موفقیت ویزاهای کار صادر شده آن برای ایرانیان به شرط انجام صحیح پروسه بالاتر از همه کشورها است. شاید تنها ایراد مهاجرت پرستاران به آلمان با ویزای جستجوی کار، عدم قابلیت تمدید آن باشد. توجه داشته باشید که مهاجرت به آلمان از طریق انرکنونگ محدودیت سنی مشخصی ندارد اما عموماً افراد تا 45 سال شانس موفقیت بیشتری دارند.
اریکا اولین شرکتی است که بالاترین ارزشیابی مدارک شغلی و تحصیلی را برای مدارک پرستارهای ایرانی گرفته است. این بدان معناست که اریکا در اکثر اوقات موفق به اخذ ارزشیابی یا انرکنونگ کامل و معادل مدرک پرستاری در کشور آلمان شده است. پرستاران میتوانند با کمک اریکا، بدون نیاز به ماهها کار بهعنوان کمک پرستار و با دریافت کاملترین انرکنونگ (Anerkennung) در کشور آلمان وارد بازار کار شوند. پرستارانی که هنوز کارفرمایی پیدا نکرده اند، می توانند تنها با بخشی از مدارک تایید شده و با ویزای a17 که 18 ماه زمان دارد، به آلمان مهاجرت کنند تا معادلسازی مدرک پرستاری در آلمان را پیگیری نمایند. پس از اخذ تائید حرفهای کامل، پرستار حداکثر یک سال فرصت دارد تا در آلمان به جستجوی شغل و کار مناسب و مرتبط با تحصیلات خود بپردازد. بنابراین، در این روش نیاز به اثبات تمکن مالی وجود دارد و البته دریافت ویزای همراه ممکن نیست.
متوسط حقوق پزشکان در آلمان بین یورو حقوق ناخالص سالانه برای دستیار پزشک تا یورو در سال برای یک متخصص، متفاوت است. به طور عمومی در بیمارستان ها با توجه به سابقه کار حقوق ارتقا پیدا می کند. در صورتی که مهارت کافی در زبان آلمانی ندارید یا می خواهید خیلی سریع به آلمان مهاجرت کنید، می توانید دوره های کارآموزی در زمینه تخصص خود انتخاب کرده و یا برای صلاحیت بیشتر در آلمان شروع به تحصیل کنید. برای دریافت تاییدیه ممکن است، نیاز به قبولی در آزمونی به نام Fachsprachenprüfung داشته باشید. برخی از آموزشگاه های زبان آلمانی، دوره هایی را برای آمادگی در این آزمون ویژه ارائه می دهند.
برای دریافت اقامت دائم آلمان، شما باید مدارکی مبنیبر داشتن شغل، تمکن مالی کافی و مهارت کافی در زبان آلمانی ارائه دهید. همچنین شما پس از ۸ سال زندگی در آلمان، میتوانید برای اخذ شهروندی این کشور درخواست دهید. توجه داشته باشید که چنانچه بتوانید بلوکارت آلمان را اخذ کنید، این مدتزمان کوتاهتر خواهد شد. طبق قوانین جدید، آلمان قصد دارد روند دستیابی به تابعیت را به ۳ تا ۵ سال کاهش دهد. یکی از روشهای رایج برای مهاجرت پرستاران به آلمان، شرکت در دوره های کارآموزی یا Praktikum است. این دورهها به پرستاران اجازه میدهند مهارتهای عملی خود را با استانداردهای آلمانی تطبیق دهند و تجربه کاری در محیطهای بیمارستانی یا مراکز درمانی کسب کنند.
همچنین بسیاری از بیمارستانها، مزایای دیگری مانند مسکن و غذا به پرستاران ارائه میکنند. در مجموع، حقوق پرستاران در آلمان، در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر، بالا است. متقاضیان مهاجرت به آلمان، باید با در نظر گرفتن این عوامل، نسبت به انتخاب محل کار و شغل خود اقدام کنند. ویزای A17 یکی از روشهای محبوب مهاجرت پرستاران به آلمان است و برای افرادی صادر میشود که قصد دارند در آلمان کار کنند، اما هنوز پروسه معادلسازی مدراک تحصیلی و کاری آنها تکمیل نشده است. این ویزا به متقاضی اجازه میدهد در حین اقامت در آلمان فرآیند معادلسازی مدارک را تکمیل کنند و حتی در این مدت بهعنوان کمکپرستار نیز مشغول به کار شوند. بنابراین شرایط استخدام پرستار در آلمان مناسب است و شما با داشتن مدارک تحصیلی یا سابقه کاری مناسب میتوانید در آلمان به عنوان پرستار مشغول به کار شوید.
پرستار باید دارای اقامت دائم و یا موقت باشد، همچنین باید اثبات کند که میتواند هزینه خانواده را پرداخت کرده و شرایط زندگی نرمال را برای آنها فراهم آورد. یکی دیگر از راههای ورود پرستاران به کشور آلمان شرکت در دورههای آموزشی است. دوره آسبیلدونگ پرستاری، یکی از دورههای آموزشی پرستاری است که بهصورت تئوری و عملی برگزار شده و پرستاران را آموزش میدهد. معمولا افرادی که دارای مدرک آکادمیک پرستاری نیستند، گزینه مناسبی برای این دورهها محسوب میشوند . دوره آسبیلدونگ حدود سه سال بهطول میانجامد و داشتن مدرک و مهارت زبان آلمانی از شروط مهمی است که برای آن در نظر گرفتهاند. راه های دیگر، استفاده از خدمات کاریابی معتبر یا استفاده از شرکت های مهاجرتی است که علاوه بر معرفی شغل، در تنظیم قراردادها و مدارک قانونی نیز متقاضی را کمک می کنند.
به علاوه ارمنستان برای ارائه بورسیه تحصیلی و کمک مالی به دانشجویان بینالمللی با بسیاری از کشورها قرارداد همکاری و تبادل امضا کرده است. نوع وظایف پرستاران به صلاحیت و تخصص فردی وی بستگی دارد و پرستاران حمایت و مراقبت از بیماران، انجام آزمایشات و ….. و بر اساس قوانین آلمان کارفرما و نیروی کار هر کدام ۵۰ درصد از حق بیمه سلامت و بازنشستگی را پرداخت میکنند. لازم به ذکر است شخص دریافت کننده ویزای کاری مجاز به ادامه تحصیل در المان نمی باشد. نیازمندیهای زبان برای پرستاران در آلمان در سطح B1 یا B2 (بسته به ایالت محل کار) مطابق با چارچوب مرجع مشترک اروپایی برای زبانها (CEFR) است.
این فرآیند تضمین می کند که مدارک تحصیلی و شغلی پرستاران خارجی با استانداردهای آلمانی مطابقت داشته باشد. برای این کار، متقاضیان باید مدارک تحصیلی، گواهیهای شغلی، و سوابق کاری خود را به زبان آلمانی ترجمه کرده و به مراکز مربوطه مانند IQ Netzwerk یا ارائه دهنده BAMF ارائه دهند. روش دیگری نیز که یک پرستار برای مهاجرت به آلمان می تواند از آن استفاده کند، دریافت یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در کشور آلمان است. در این روش مهاجرتی، فرد متقاضی می تواند فرآیند معادلسازی مدارک تحصیلی و شغلی خود را در کشور آلمان یا در ایران انجام دهد. چرا که با موافقت کارفرما این امکان برای برخی از مشاغل از جمله رشته پرستاری وجود دارد که بخشی از فرایند معادسازی حرفه و تخصص خود را پس از حضور در آلمان تکمیل کنند. تسهیل مهاجرت کاری رایگان پرستاران و خانواده آنها به کشور آلمان، یکی از مزیتهای بزرگ اریکا است.
خانواده پرستاران در آلمان بسته به تجربه، موقعیت شغلی و محل کار متفاوت است. بر اساس آمار سال 2024، پرستاران تازهکار معمولاً ماهانه حدود 2500 تا 3000 یورو حقوق ناخالص ماهیانه دریافت میکنند. با افزایش تجربه کاری و تخصص، این مبلغ میتواند به 4000 یورو یا بیشتر ماهیانه ناخالص افزایش یابد. پرستاران شاغل در کلینیکهای خصوصی یا بخشهای تخصصی معمولاً درآمد بیشتری دارند. حقوق پایه پرستاران تازهکار در آلمان به طور متوسط بین 2,500 تا 3,500 یورو در ماه به صورت ناخالص است و با افزایش تجربه کاری به 4,000 یورو و بیشتر میرسد. کارفرماها معمولاً در بیمارستانها، مراکز درمانی، خانههای سالمندان و کلینیکهای تخصصی هستند.
این مقاله به بررسی صفر تا صد مهاجرت کادر درمان به آلمان می پردازیم، لذا ما را همراهی کنید. میزان درآمد پرستاران در گرایش های مختلف به طور میانگین در حدود 2.900 یورو می باشد که البته با توجه به سابقه و همین طور فیلد کاری پرستاران می تواند متفاوت باشد. بالاترین میزان حقوقی که یک پرستار دارای مدرک آکادمیک پرستاری معتبر دریافت می نماید در حدود 4.620 یورو در ماه می باشد. اما به طور کلی مهاجرت کادر درمان به آلمان به ویژه پرستاری، با توجه به ارتباط نزدیک پرستار به مردم نیاز است که پرستاران برای مهاجرت به آلمان و کار در این کشور دانش زبان آلمانی خود را اثبات نمایید. مهاجرت پرستاران به آلمان بدون مدرک زبان در صورتی امکان پذیر است که شخص با دوره زبان در آلمان وارد شود.
این موضوع، به دلیل کمبود نیروی کار در این حرفه و نیاز مبرم سیستم بهداشت و درمان آلمان به پرستاران متخصص است. به همین دلیل، پرستاران شانس بالایی برای دریافت اقامت دائم آلمان از طریق ویزای کاری دارند. مطالعه دقیق شرایط و ضوابط مهاجرت به آلمان و همچنین برنامهریزی صحیح، گامی کلیدی در مسیر مهاجرت موفق پرستاران به این کشور است. در این مقاله، سعی کردیم تا اطلاعات مفیدی در خصوص مهاجرت پرستاران به آلمان ارائه دهیم. پرستاری در آلمان، خصوصاً مهاجرت کاری پرستاران به آلمان، به یکی از موضوعات پرطرفدار در حوزه مهاجرت در سالهای اخیر تبدیل شده، به طوریکه مهاجرت پرستاران به آلمان، در صدر تقاضا قرار گرفته است.
کارفرماها، برای دریافت مجوز کار از طرف کارکنان خود، باید مدارک خاصی را به MLSA ارسال کنید، این مدارک به شرح زیر است. هزینه تحصیل با توجه به دانشگاه متغیر است با این وجود هزینه دانشگاههای معتبر پرستاری برای دانشجویان خارجی به شرح زیر است. در جدول زیر بهترین دانشگاهها برای تحصیل پرستاری در ارمنستان را مشاهده میکنید. دانشگاه YSU، یکی از قدیمیترین و معتبرترین دانشگاههای ارمنستان، به دلیل استانداردهای آکادمیک بالا و برنامههای دقیق خود شناخته شده است. با تحصیل در دانشگاه YSU، دانشجویان بینالمللی به اساتید در سطح جهانی و امکانات پیشرفته دسترسی دارند و از آموزش باکیفیت و بورسیه این دانشگاه برخوردار میشوند. کشور آلمان ، صنعتی ترین کشور قاره اروپا می باشد که در قلب این قاره قرار دارد و شرایط تحصیل د�...
به طور کلی، زندگی در شهرهای بزرگ مانند مونیخ، فرانکفورت یا هامبورگ گرانتر از شهرهای کوچکتر است. هزینه متوسط ماهانه شامل اجاره مسکن (بین 600 تا 1200 یورو)، مواد غذایی (200 تا 300 یورو)، حمل و نقل عمومی (70 تا 100 یورو) و هزینه های جانبی مانند بیمه و تلفن می شود. پرستاران در آلمان حداقل 20 روز کاری در سال از تعطیلات با حقوق برخوردار هستند. اگر شش روز در هفته کار می کنید، حداقل مرخصی با حقوق سالانه شما 24 روز کاری است. آزمون های مورد نیاز برای رشته پرستاری در ارمنستان برای تحصیل یا کار با یکدیگر متفاوت هستند. برخی از شرایط در مورد کار و تحصیل رشته پرستاری مختص به کشور ارمنستان وجود دارد که کسب اطلاعات در مورد آنها خالی از لطف نیست.
از جمله دانشکده های پرستاری معتبر و شناخته شده در شهر هامبورگ آلمان می توان به دانشگاه هامبورگ و دانشگاه علمی کاربردی هامبورگ اشاره کرد. هامبورگ شهری بندری در شمال آلمان است که دارای جاذبه های فرهنگی و هنری فراوانی می باشد. این عوامل در کنار کیفیت بالای زندگی، این شهر را به بهترین شهر آلمان برای پرستاران تبدیل کرده است. حقوق پرستاران زن و مرد در این شهر برابر است و به طور متوسط حدود 4000 یورو در ماه می باشد. همانطور که گفتیم، شهری که پرستاران در آن کار می کنند هم می تواند عاملی تعیین کننده برای درآمد آنان باشد. پرستاران شاغل در شهر برلین، بالاترین درآمد یعنی 4,130 یورو در ماه دریافت می کنند.
پس از اتمام دوره نیز فرصت های شغلی زیادی برای شما وجود خواهد داشت و به راحتی می توانید وارد بازار کار آلمان شوید. با ما همراه باشید تا در این مقاله با شرایط و مدارک لازم برای اخذ پذیرش در دوره آوسبیلدونگ پرستاری آلمان آشنا شوید. برای آشنایی با دیگر دوره های آوسبیلدونگ نیز پیشنهاد می کنیم مقاله “اوسبیلدونگ چیست و انواع اوسبیلدونگ آلمان” را مطالعه کنید. اگر هیچ کدام از روش های ذکر شده در بالا برایتان مناسب نیست، می توانید از گزینه تحصیل پرستاری در آلمان برای مهاجرت به این کشور استفاده کنید. در این روش، شما باید از یکی از دانشگاه های پرستاری آلمان، پذیرش تحصیلی دریافت نموده و ویزای تحصیلی آلمان را درخواست کنید.
البته برای این کار، شما باید مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B2 داشته باشید و پس از آن میتوانید در دورههای معادلسازی پرستاری رایگان شرکت کنید. متقاضیانی که مدرک پرستاری آنها مورد تایید آلمان نیست، میتوانند از طریق دورههای آموزشی آوسبیلدونگ وارد این کشور شوند. این دورهها که به صورت تئوری و عملی برگزار میشوند، پرستاران را برای کار در سیستم بهداشت و درمان آلمان آماده میکنند. توجه داشته باشید که داشتن مدرک دیپلم و تسلط به زبان آلمانی در سطح B2 از الزامات استفاده از این دوره است. پرستاران بدون سابقه کار در صورتی که در شرایط سنی مناسبی اقدام کنند، این شانس را دارند فرآیند مهاجرت خود به کشور آلمان را با موفقیت به پایان برسانند.
به خاطر داشته باشید که داشتن سوابق تحصیلی خود و همچنین تسلط به زبان آلمانی در سطح حداقل B2 برای اخذ پذیرش تحصیلی در آلمان ضروری است. با توجه به رایگان بودن سیستم آموزشی آلمان، این گزینه بسیار ایده آل می باشد. این نهادها مدارک را بررسی کرده و در صورت تأیید، گواهی معادلسازی صادر میکنند که برای استخدام در مراکز بهداشتی ضروری است. در برخی موارد، متقاضیان باید در دورههای آموزشی اضافی شرکت کرده و تسلط خود بر زبان آلمانی را با ارائه مدرک زبان در سطح B2 یا بالاتر اثبات کنند. پس از دریافت گواهی معادلسازی، ثبتنام در نهادهای حرفهای مربوطه الزامی است که ممکن است شامل مصاحبه و آزمونهای لازم نیز باشد.
با توجه به این اطلاعات، میتوان گفت که آلمان با توجه به ترکیبی از حقوق مناسب، فرصتهای شغلی فراوان و کیفیت زندگی خوب، یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران است. سفارت معمولا برای دانشجویان ویزای یکبار ورود صادر میکند و هزینهها باید در خود سفارت پرداخت شود. پس از ورود به ارمنستان، شما میتوانید کارت اقامت خود را بدون هزینه دریافت کنید. کارت اقامت به شما این امکان را به شما میدهد تا بهطور قانونی در این کشور زندگی و تحصیل کنید. چنانچه فرد متقاضی بعد از اتمام دوره آوسبیلدونگ مشغول به کار تمام وقت در آلمان شود، بعد از چند سال برای دریافت اقامت دائم آلمان میتواند درخواست دهد. داشتن مدرک دانشگاهی، تسلط به زبان آلمانی، گذراندن دوره های کارآموزی، عضویت در نظام پرستاری و عدم سوپیشینه، از مهم ترین شرایط معادلسازی مدرک پرستاری در آلمان هستند.
با شرکت در دوره های آوسبیلدونگ پرستاری، درآمد پرستار در آلمان، بین 0 تا 1500 متغیر خواهد بود. برای متقاضیانی که می خواهند در دوره کارآموزی پرستاری در آلمان شرکت کنند، دو بازه زمانی برای ورود به این دوره در ماه مارس و ماه سپتامبر تعیین شده است. با توجه به اینکه ابتلا به بیماری برای افراد سالخورده و بیماری های مرتبط با کهولت سن بیشتر است، تقاضای زیادی برای جذب نیروی متخصص پرستار و کمک پرستاری در آلمان دارد. در دوره های کارآموزی پرستاری در آلمان، کارآموزان از هفته اول مشغول به کار می شوند و از ماه اول حقوق دریافت خواهند کرد. این ویزا تنها برای 6 ماه صادر میشود و فرد در طول این مدت میتواند برای یافتن کارفرما اقدام کند. پس از پیدا کردن کار، متقاضی تا مدت تعیین شده در ویزا میتواند به کار مشغول شود.
با توجه به شرایطی که آلمان برای پذیرش پرستاران خارجی فراهم کرده، میتوان گفت یکی از بهترین مقاصد برای مهاجرت پرستار به آلمان است. از همه مهمتر به این سوال که چطور به عنوان پرستار کشور آلمان مهاجرت کنیم پاسخ داده ایم. در این مسیر، داشتن مدرک تحصیلی معتبر، مدرک زبان B2 و آمادگی برای شرکت در دورههای تخصصی مورد نیاز از الزامات و پیش نیاز های این روش و مسیر ورود به کشور آلمان است. پرستاران بدون انجام کاری میتوانند بهعنوان کمکپرستار (Pflegehilfskraft) شروع به کار کنند و پس از کسب تجربه و مقایسهسازی مدارک، به جایگاههای رسمیتر ارتقا پیدا کنند. برای اینکه بتوانید به عنوان یک پرستار به کشور آلمان مهاجرت کنید می توانید از طریق چند روش به کشور آلمان مهاجرت کنید.
اگر شما هنوز مدرک تحصیلات پرستاری خود را دریافت نکردهاید، میتوانید یک دوره آموزش حرفهای پرستاری در کشور آلمان را شروع کنید. دوره اوسبیلدونگ پرستاری در کشور آلمان 3 ساله است و شامل آموزشهای لازم تئوری و عملی میباشد. شما در طول این دوره آموزشی، مبلغی را بهعنوان حقوق دریافت میکنید تا ضمن جبران ساعاتی که کار کردهاید، بتوانید هزینههای شخصی خود در آلمان را تأمین نمایید. در این روش، پرستاران نیاز به اثبات تمکن مالی ندارند، اما دریافت ویزای همراه برای خانواده آنها دشوار است و مهاجرت اعضای خانواده مشروط بر اثبات تمکن مالی برای آنها است. در سالهای اخیر، تقاضا برای پرستار در آلمان بهطور قابل توجهی افزایش یافته است.
برخلاف بسیاری از کشورها که دانشجویان برای آموزش در رشته پرستاری هزینه های زیادی می پردازند. فرآیند مهاجرت به آلمان بهطور میانگین از شروع رسمی تا دریافت ویزای کاری، 5 تا 6 ماه زمان میبرد. هزینههای مهاجرت به آلمان برای پرستاران، بهدلیل عوامل مختلفی از جمله سطح مهارت زبان، نوع روش مهاجرت و ایالت مورد نظر، متغیر است. در حقیقت، اریکا این خدمت را وظیفه خود میداند که تنها با کارفرمایانی مذاکره کند که حاضر به پرداخت بالاترین حقوق و مزایا به پرستاران ایرانی باشند. برخی کارفرمایان، پاداشهای منحصربهفردی برای جذب پرستاران ایرانی در نظر میگیرند.
اما به طور کلی حقوق پرستاران از ۱,۳۴۰ یورو در ماه تا ۴,۶۲۰ یورو در ماه متغییر است و این حقوق پس از کسر مالیات به حساب فرد واریز میشود. در حالی که دولت آلمان برنامههای حمایتی مختلفی برای مهاجران، از جمله پرستاران، ارائه میدهد، اما معمولاً تمام هزینههای مهاجرت و زندگی را به صورت کامل پوشش نمیدهد. برخی از هزینهها مانند هزینههای ویزا، بلیط هواپیما و هزینههای اولیه زندگی بر عهده خود فرد است. با این حال، بسیاری از بیمارستانها و مراکز درمانی در آلمان، برای جذب نیروهای متخصص پرستاری، تسهیلاتی مانند کمک هزینه مسکن یا پرداخت بخشی از هزینههای دورههای آموزشی را ارائه میدهند. مهاجرت پرستاران به آلمان بدون مدرک زبان یک چالش جدی است، زیرا تسلط به زبان آلمانی یکی از پیشنیازهای اصلی برای کار در این کشور به شمار میرود. با این حال، چند راهکار وجود دارد که میتواند به پرستاران کمک کند تا بدون مدرک زبان، فرآیند مهاجرت را آغاز کنند.
افرادی که خواستار کار در آلمان هستند اما پیشنهاد کار از کارفرمای آلمانی ندارند، می توانند با ویزای جستجوی کار آلمان به مدت 6 ماه در این کشور به دنبال کار بگردند. در ادامه هر یک را به تفصیل شرح میدهیم اما فراموش نکنید که اخذ این ویزاها مهمترین روش های مهاجرت پرستاران به آلمان نیست! سطح مدرک زبان مورد نیاز برای ویزای پرستاری آلمان را کارفرما تعیین می کند.در واقع در صورت تایید عدم نیاز به مدرک زبان توسط کارفرما، لزومی به تحویل این مدرک به سفارت وجود ندارد. در قوانین این کشور، اشاره ای به محدودیت سنی برای مهاجرت پرستاران به آلمان، نشده است. اگر این مقاله را تا انتها بخوانید، می توانید با شرایط ویزای کار آلمان برای پرستاران در سال 2025 کاملا آشنا شوید.
بیمارستانها و کلینیکها، خانههای سالمندان، مراکز توانبخشی، خدمات مراقبت در منزل و مراکز بهداشت عمومی، ازجمله مکانهایی در کشور آلمان هستند که پرستاران بینالمللی میتوانند در آنها مشغول به کار شوند. بورسیههای Erasmus Mundus (EMJMDs) فرصتی عالی برای دانشجویان بینالمللی است که به دنبال تحصیلات کارشناسی ارشد هستند. این برنامهها به متقاضیان موفق امکان دریافت بورسیه تحصیلی کامل برای تحصیل در سطح کارشناسی ارشد را میدهد. همچنین برنامه اراسموس این دانشگاه، شامل همکاری بین چندین مؤسسه آموزش عالی از کشورهای مختلف میشود. افراد فارغالتحصیل رشته پرستاری در ارمنستان تحت عناوین شغلی مختلفی به کار مشغول میشوند.
این یعنی، باید درآمد کافی برای تأمین خود و خانوادهتان و همچنین تهیه مکان مناسب برای زندگی را داشته باشید. البته در این مورد نیز جای نگرانی نیست؛ همانطور که بیان نمودیم، درآمد پرستارانی که توسط اریکا اقدام به کاریابی میکنند، بهسادگی کلیه هزینههای زندگی آنها و خانوادهشان را تأمین میکند. همچنین اریکا قبل از ورود ایشان، محل زندگی مناسبی را برای افراد تهیه میکند تا سایر مراحل ویزا، بهسادگی و با سرعت انجام شود. یکی از بزرگترین کارفرمایان در کشور آلمان، بخش مراقبت های بهداشتی و درمانی است که بیشترین فرصت شغلی را در آلمان ارائه می دهد. متخصصان بسیار واجد شرایط که شهروند خارج از اتحادیه اروپا هستند، می توانند با دریافت کارت آبی (Blue Card) اتحادیه اروپا برای مهاجرت به آلمان اقدام کنند. شما می توانید با دریافت بلوکارت سریع تر و راحت تر در مسیر اخذ اقامت دائم آلمان قرار بگیرید.
تخمین زده می شود که تا سال 2030 به 200،000 پرسنل پرستاری در آلمان نیاز باشد. برخلاف پرستار، دستیار پرستار (Gesundheits- und Krankenpflegehelfer) در آلمان، یک حرفه قانونی نیست. دستیاران پرستاری که در آلمان بهعنوان دستیاران مراقبتهای بهداشتی نیز شناخته میشوند، معمولاً در برنامههای حرفهای یک ساله در همان مدارسی که پرستاران هستند، شرکت میکنند. آنها نیازی به قبولی در هیچ آزمون استاندارد رسمی ندارند، اما با این وجود، باید آمادگی خود را برای این کار، به مقامات بهداشتی محلی ایالت فدرال اثبات کنند. پس از گذراندن مراحل معادلسازی، باید مدارک خود را به ایالت مورد نظر برای کار و زندگی ارسال کنید. هزینههای زندگی در آلمان بسته به شهر محل اقامت و سبک زندگی شخص متفاوت است.
برای این منظور، شرکت اریکا در ابتدا، کلیه خدمات لازم برای کاریابی و ویزای پرستاری و ویزای خانواده آنها را بهصورت همزمان، بدون دریافت حقالزحمه انجام میدهد. فرد می تواند پس از کاریابی و مهاجرت و البته کسب درآمد بیش از 4000 یورو در کشور آلمان، حقالزحمه را بهصورت اقساط ماهیانه، از اولین حقوق خود پرداخت کند. هرچند که داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B2 برای کار در کشور آلمان بهعنوان یک پرستار الزامی است، اما اریکا میتواند برای پرستاران با مدرک زبان B1 نیز مراحل کاریابی و اخذ ویزا را انجام دهد. در صورتی که تحصیلات خود را خارج از آلمان گذرانده اید، برای کار در آلمان به مجوز رسمی به نام Approbation نیاز دارید. برای دریافت این مجوز باید تحصیلات شما معادل برنامه آموزشی در آلمان باشد.
همچنین شما محدودیتی از بابت شهر انتخابی برای انجام فعالیت حرفه ای خود نخواهید داشت و در نتیجه می توانید در بیمارستان، خانه سالمندان، مراکز بهداشتی، مراکز مراقبتی و یا تخصصی در آلمان کار کنید. خدمات مراقبت کوتاه مدت و یا مراقبت های سرپایی، از دیگر گزینه های موجود محسوب می شوند. اگر به کار در آلمان در رشته پرستاری علاقه مند هستید باید به یادگیری زبان آلمانی فکر کنید، زیرا داشتن مهارتهای ارتباطی در مراقبتهای بهداشتی امری مهم است. جهت اثبات قابلیت اعتماد لازم است که فرد مدارکی دال بر عدم سابقه کیفری به کشور آلمان ارائه کند. گاهی ارائه گواهی حسن رفتار از کشور مبدا یا گواهی رفتار آلمانی (Führungszeugnis) کافی است.
به طور معمول، حقوق دانشجویان آوسبیلدونگ پرستاری در سال اول حدود ۱۱۹۰ یورو، در سال دوم ۱۲۵۰ یورو و در سال سوم ۱۳۵۰ یورو است. این میزان حقوق نسبت به سایر رشتههای آوسبیلدونگ بالاتر بوده و به دانشجویان کمک میکند تا هزینههای زندگی خود را تامین کنند. هر چه سن شما پایین تر باشد، شانس اخذ ویزای آوسبیلدونگ نیز برایتان بیشتر است. در ضمن، فراموش نکنید که تسلط به زبان آلمانی در سطح حداقل B2، یکی از مهم ترین شرایط شرکت در دوره آوسبیلدونگ است. و اما مهم ترین مزیت مهاجرت پرستاران به آلمان از طریق دوره آوسبیلدونگ آن است که نه تنها این دوره ها رایگان می باشند، بلکه پرستاران در حین آموزش، حقوق هم دریافت می کنند. حقوق پرستاران در آلمان، حقوق قابلقبولی است و مزایای بسیاری دارند از جمله امکان مهاجرت با اعضای خانواده (همسر و فرزندان).
افراد برای کار در ارمنستان به عنوان پرستار به اخذ مجوز پرستاری نیاز دارند. با توجه به تاثیر عوامل مذکور میزان حقوق پرستاران در آلمان را می توان الی 3500 یورو در ماه و یا سالیانه 30 هزار تا 42 هزار یورو برآورد کرد. در ادامه این مقاله به بررسی عوامل تاثیر گذار بر در آمد پرستاران در آلمان می پردازیم. به علاوه موسسه MIE امکان کاریابی رایگان برای پرستاران در آلمان را نیز فراهم کرده است که می توانید جزئیات بیشتر آن را در مقالات مربوط به کاریابی پرستاران در آلمان و یا سایر صفحات اجتماعی ما جویا شوید. همچنین می توانید با مشاورین موسسه MIE در تماس باشید و مشاوره رایگان در این باره دریافت نماید. افرادی که تمایل دارند، در آلمان به عنوان پرستار کار کنند، همانند پزشکان نیاز به مجوز رسمی دارند.
حتما می دانید که یکی از بزرگ ترین دلایل مهاجرت پرستاران به آلمان، وجود فرصت های شغلی فراوان و کمبود شدید پرستار در این کشور است. پس اگر دارای مدرک پرستاری هستید و در این زمینه سابق کار مرتبط دارید، فرصت را از دست ندهید و برای اخذ اقامت آلمان اقدام کنید. ما در این مقاله می خواهیم همه چیز را درباره شرایط، مراحل و هزینه مهاجرت پرستار به آلمان برایتان توضیح دهیم. توصیه می کنیم اگر قصد مهاجرت به آلمان از طریق پرستاری را دارید، خواندن این مقاله را به هیچ عنوان از دست ندهید. کلیه اطلاعات ارائه شده در این مقاله توسط گروه مهاجرتی عالیان ویزا، از منابع معتبر و وب سایت های رسمی کشور آلمان گردآوری شده است.
این سازمان به دانشجویان بینالمللی که علاقهمند به تحصیل در ارمنستان هستند و میخواهند در توسعه کشور کمک کنند، بورسیه میدهد. تحصیل در آلمان با وجود دانشگاههای برتر و شهریههای بسیار پایین، یکی از بهترین انتخابها... شما با مهاجرت از طریق انرکنونگ درآمد ماهانه (بین 700 تا 1600 یورو) خواهید داشت. داوطلبان در یک مدرسه حرفه ای به مدت 2100 ساعت آموزش می بینند و علاوه بر این 2500 ساعت در بیمارستان یا خانه سالمندان کار خواهند کرد و جزئیات حرفه خود را در شرایطی واقعی فرا خواهند گرفت. درصد اطمینان پذیرش در این دوره برای متقاضیانی که بین 18 تا 35 سال سن دارند، بیشتر است.
در طول سه سال تحصیلی، چندین امتحان تئوری و عملی وجود دارد که دانشجویان باید بتوانند همه را با موفقیت پشت سر بگذارند. کسانی که بتوانند در آزمون پایان دوره قبول شوند، مدرک پرستاری خود را دریافت می کنند و می توانند برای یافتن شغل در سراسر آلمان اقدام کنند. فارغ التحصیلان برتر دوره های آوسبیلدونگ، این شانس را خواهند داشت که در همان مرکزی که کارآموزی خود را انجام داده اند، استخدام شوند. دوره آوسبیلدونگ یک دوره تحصیلی دوگانه است که در آن دانشجویان آموزش تئوری و عملی را هم زمان دریافت می کنند. در این دوره ها، دانشجویان از ابتدای دوره در محیط کاری واقعی قرار می گیرند و با فرایند انجام وظایف کاری خود آشنا می شوند.
همان گونه که در بالا ذکر شد عواملی مختلفی بر میزان درآمد پرستاران تاثیر گزار است. اما افزایش حقوق پرستاران در آلمان سالانه نیست و هر 18 ماه 9 درصد به درآمد کل پرستاران افزوده می شود. تاثیر تجربه کار بر درآمد پرستاران در آلمان، از دیگر عوامل تاثیر گذار بر میزان حقوق پرستاران در آلمان است. اما به طور کلی حقوق پرستاران مناسب بوده و با داشتن سابقه کار و تخصص می توان آن را افزایش داد. اگر در رشته پرستاری تحصیل کرده اید و می خواهید به صورت تخصصی در این شغل کار کنید، اشتغال در آلمان می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
مقامات مرتبط با پرستاران و پزشکان در آلمان، سعی میکنند کارکنان را راضی نگه دارند تا این پرسنل بتوانند خدمات را در بالاترین سطح ارائه دهند. برای مهاجرت پرستاران به آلمان، ۲ شرط اساسی اثبات مهارت زبان آلمانی حداقل در سطح B2 و مدرک معادل مدرک پرستاری در آلمان مورد نیاز است. کشور آلمان به عنوان یکی از قطبهای اقتصادی و اجتماعی اروپا، همواره مقصدی جذاب برای مهاجران، به ویژه متخصصان حوزه سلامت، بوده است. پرستاران به عنوان یکی از ارکان کلیدی سیستم بهداشت و درمان، از تقاضای بالایی در این کشور برخوردارند. خوشبختانه، پرستاران واجد شرایط از کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا، می توانند تا چهار سال در آلمان کار و زندگی کنند و پس از آن، برای تمدید ویزا و یا حتی دریافت اجازه کار و اقامت دائم اقدام نمایند.
دوره آوسبیلدونگ آلمان، یکی از بهترین دوره های عملی در آلمان است که یافتن شغل در این کشور را تضمین می کند. آوسبیلدونگ یا همان دوره های مبتنی بر حرفه (Ausbildung)، به صورت دوره های آموزش عملی 1 تا 3 ساله برگزار می شوند و فرد را برای ورود به بازار کار آلمان آماده می کنند. جالب است بدانید که متقاضیان زیر 25 سال، برای شرکت در دوره های آوسبیلدونگ ملزم به داشتن مدرک دانشگاهی نیستند و تنها با داشتن مدرک دیپلم هم می توانند اقدام کنند. در شرایطی که پرستاران نتوانند از خارج از آلمان، با کارفرمایان در این کشور ارتباط برقرار کنند و یا نتوانند موقعیت های شغلی مناسب در آلمان را بیابند، دریافت ویزای کارت شانس بهترین گزینه است. در این روش، فرد با دریافت ویزای کارت شانس آلمان ، می تواند 1 سال در آلمان سکونت داشته باشد و شخصا به دنبال یافتن کار در این کشور باشد. اگر فرد نتواند در این مدت جاب آفر دریافت کند، باید به کشور خود بازگردد.
با این حال، برخی از شهرهای آلمان، موقعیت های شغلی بیشتر و سطح درآمد بالاتری دارند. ما در این بخش، بهترین شهرها برای مهاجرت پرستاران به آلمان را برایتان آورده ایم. به طور قانونی، هیچ محدودیت سنی خاصی برای مهاجرت پرستاران به آلمان در نظر گرفته نشده است. اما توصیه ما آن است که برای بالا بردن شانس خود جهت اخذ ویزای آلمان، قبل از 40 سالگی اقدام کنید. البته این به آن معنی نیست که پرستاران بالای 40 سال شانسی برای مهاجرت به آلمان ندارند، بلکه شرایط برای آنها اندکی دشوارتر می شود و شانس اخذ ویزا نیز برایشان کمی پایین تر می آید.
هر شیفت کاری پرستاران معمولا 7 تا 9 ساعت است که بین 5 روز کاری در طول هفته تقسیم می شود. شما می توانید برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود ویزای همراه آلمان را درخواست کنید. البته پرستاران تازهکار شاید مجبور به کار با درآمدی کمتر نیز شوند، چون طبق آمار درآمد پرستاران از 1350 یورو به صورت حداقل تا 4620 یورو به صورت حداکثر در ماه ثبت شده است. اگر مایل به اطلاع از جزئیات قیمتها و آخرین مبالغ موردنیاز برای مهاجرت به آلمان هستید، عنوان هزینه زندگی و مهاجرت به آلمان را در سایت آی مهاجرتی مطالعه نمایید. امر مهاجرت همواره با هزینههایی همراه است که میزان آن باتوجه به شرایط افراد با یکدیگر متفاوت است. همانطور که از اسم این روش مشخص است، متقاضی باید از طرف یک مرکز درمانی، بیمارستان، کلینیک و یا یک کارفرمای مرتبط در این حوزه یک پیشنهاد شغلی دریافت کرده و از سوی آنها برای کار و استخدام دعوت شود.
علاوه بر موارد ذکر شده، عواملی مانند هزینه زندگی، زبان، فرهنگ و امکانات تفریحی نیز در انتخاب شهر مناسب نقش دارند. هزینه های زندگی در آلمان با توجه به فاکتورهایی مانند شهر محل اقامت، تعداد نفرات در یک خانواده و شیوه زندگی، متفاوت خواهد بود. ویزایA17 به این متقاضیان امکان شرکت در دوره های پزشکی و پیراپزشکی را به ترتیب در بازه های 6 تا 18 ماهه می دهد. بر اساس قوانین آلمان، 6 ماه برای یافتن کار کفایت می کند و ویزای جستجوی کار تحت هیچ عنوان قابلیت تمدید ندارد. عامل ایجاد کننده تمایز میان این دو ویزا، حقوق ذکر شده در قرارداد کاری و شرایط و مدت زمان اخذ اقامت دائم آلمان است.
پرستاری از سالمندان